Bemutatkozom

Gyógyítani jöttem!

2018 telén költöztem Alsóőrsre Feleségemmel Nórával.Elsőre beleszerettem Magyarországba,nem volt semmi kétségünk, hogy hová költözzünk, amikor nyugdíjba megyünk. Nem szeretek tétlenkedni, ezért azt gondolom, hogy azt a 36 éves gyógyítási tapasztalatot és rutint, amit a krefeldi klinikán szereztem – amíg bírom erővel – nem hagyom a feledés homályába veszni. A nyelvi nehézségeket Nóra tolmácsolásával küszöbölöm ki. Szeptember óta a Sakura Szépségszalonban várom a betegeket, ugyanis itt sikerült egy olyan helyiséget bérelnünk, ami leginkább hasonlít a német klinikai körülményekhez.

Hol dolgozott Németországban?

A Hélios Klinikán Krefeldben. Krefeld Észak-Rajna-Vesztfália Szövetségi Tartományban található Duisburg és Düsseldorf között. Fiatal koromtól egészen mostanáig a klinikán tevékenykedtem, gyógymasszőrként és gyógytornászként, de több mint húsz éve csinálom a nyirokmasszázst is. A klinikán sebészeten, ortopédián, neurológián és az intenzív osztályon dolgoztam a legtöbbet.

Harminchat éves tapasztalattal milyen betegség gyógyításában tud leginkább segíteni?

A masszázs technikám mindenféle degenerációs betegségre, hát-, váll-, és derékfájdalomra alkalmazható. Eddig legtöbben derék és hátpanaszokkal kerestek fel, de mozgásszervi bajok is előfordultak.

Hogyan hat a masszázs a hát- és derékfájdalmakra?

Itt nagyon látványos javulás érhető el. A kellő alapossággal ellazított izmok mentén a gerinc megnyúlik, ami minden esetben azonnali fájdalom enyhülést és megkönnyebbülést okoz.

Úgy tudom, hogy az első kezelésnél minden orvosi leletet elkér a betegtől. Miért?

Ez sokat segít a megfelelő kezelés kiválasztásában, de egy általános vizsgálattal is fel lehet mérni a beteg állapotát. Ezt egy konzultáció követi, ahol megbeszéljük, hogy hány kezelés kell minimum ahhoz, hogy javuljon a beteg állapota. Rövid időn belül három-négy kezelés mindenképpen javasolt, de ezután a beteg dönti el, hogy mi legyen a folytatás. Persze a beszélgetés azért is szükséges, mert ekkor derülhet ki, hogy a betegnek szimpatikus vagyok vagy sem. Ha nem alakul ki a kölcsönös bizalom, akkor nehéz eredményt elérni.

A nyelvi nehézségeket hogyan próbálja kikerülni?

Elkezdtem tanulni a magyar nyelvet, de addig is Nóra mindenhol velem van és fordít, tolmácsol a beteg és köztem.

Milyen úton-módón lehet önöket elérni?

Telefonon lehet bennünket elérni az alábbi telefonszámon: 06-20-425-2504